Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

GERESERVEERD VOOR KOPER Edwin Winkels - Johan Cruijff in Barcelona

Prijs: € 6,50

58 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Edwin Winkels - Johan Cruijff in Barcelona
(Uitgeverij Brandt)
ISBN 9789492037398
3e druk 2016
255 pp paperback
(ongelezen staat!, klein vlekje op bovenste bladsnede)
Staat van het boek: 9.0

El Salvador, De Verlosser. Dat was zijn bijnaam in Barcelona, dachten wij, maar in werkelijkheid was er niemand die Johan Cruijff zo noemde. Hij was voor hen 'El Flaco', de magere. Later, toen hij trainer werd van Barça, spraken zijn spelers gekscherend van 'God', omdat hij alles zag en alles beter wist. Een god die regelmatig van zijn berg in Barcelona is afgedaald om in de wereld zijn wijsheden te verkondigen, zijn vrienden te omarmen, zijn vijanden te vervloeken en de Catalanen wijs te maken dat 'één duif nog geen zomer' maakt.

Bijna altijd was Edwin Winkels daarbij. Hij emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, hetzelfde jaar dat Cruijff er trainer werd. Sindsdien hebben de twee elkaar met grote regelmaat ontmoet. Voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen, op hoge toppen en in diepe dalen.

Dit boek is Winkels' persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere anekdotes en ontboezemingen.

Edwin Winkels (1962) is journalist en sinds 2013 schrijver van romans. Hij debuteerde met Welkom Thuis, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: 'Wat een boek! Het lef dat ook Tommy Wieringa heeft.' In 2014 verscheen Haar laatste vlucht, waarvan in 2016 ook een Spaanse editie werd gelanceerd. In de lente van 2016 verscheen zijn historische roman Het oog van de orkaan.

Recensie(s)Journalist Edwin Winkels emigreert in 1988 naar Barcelona. Johan Cruijff wordt dat jaar trainer van de plaatselijke voetbalclub. Sindsdien blijven ze beiden in Barcelona wonen. Ze zien elkaar niet heel veel, en bijna altijd is het beroepsmatig. De komst van Cruijff veranderde de geschiedenis van de club, omdat hij op een beslissende manier bijdroeg aan een verandering van mentaliteit. Er zijn altijd trainers die iets achterlaten bij een club. Johan deed meer, hij legde de basis voor de toekomst. Trainers na hem, zoals Rijkaard en Guardiola, bouwden voort op zijn visie. De verhalen in dit boek zijn eerder verschenen in andere boeken over Cruijff, en in kranten en tijdschriften. Edwin Winkels levert met dit boek een eerbetoon aan de beste voetballer van Nederland. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk, met ander omslag.

Prijs €6,50 excl verzendkosten
(verzendkosten €4,15)
BIJ BESTEDING VANAF €20,- GRATIS VERZENDING ! !

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)