Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Architectuur als Dicipline

Prijs: € 5,-

1.251 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

Architectuur als Dicipline door Bart Goldhoorn

 

Uitgeverij NAI 1996

 

Architectuur kan, net als elke andere tak van wetenschap of sport, worden opgevat als een menselijke bezigheid waarin bepaalde spiergroepen en delen van de hersenen worden aangesproken. En de architectonische dicipline bestaat, net als elke andere, bij gratie van de mogelijkheid haar over te dragen bij wijze van fysieke of mentale training.

 

Het eerste deel van dit boek laat zien hoe deze training in de architectuur gestalte krijgt. Via tekeningen uit de geschiedenis van het Nederlandse architectuuronderwijs wordt een beeld gegeven van de manier waarop studenten worden gediciplineerd: ingewijd in de traditie en de regels van het vak.

 

De Discipline kan niet bestaan zonder een inbedding in de maatschappij. Zij heeft immers een zekere waarde, of die nu economisch, cultureel of sociaal van aard is. Deze waarde is aan verandering onderhevig. In het tweede deel van dit boek wordt via een serie van opstellen de vraag gesteld, wat deze veranderingen zijn, hoe zij hun uitwerking hebben op het functioneren van de beroepsgroep, hoe dit doorwerkt in het werk van de architect en ten slotte wat de gevolgen zijn voor het onderwijs. Begrippen die daarbij aan de orde komen zijn globalisering, individualisering, deregulering, normering, internationalisering en automatisering. Zo vormt dit boek, zij het zonder kant en klare recepten te bieden, een bron van inspiratie voor een ieder die zich druk maakt over de toekomst van de architectonische dicipline.

 

Verzendkosten zijn voor de koper en zijn € 4,15

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Deventer
(Overijssel, Nederland)
Tel: 0570-652853

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)