Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

GERESERVEERD VOOR KOPER Fritjof Capra - De tao van fysica (Een onderzoek naar de parallellen tussen de moderme fysica en oosterse mystiek)

Prijs: € 9,50

73 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Fritjof Capra - De tao van fysica
(Een onderzoek naar de parallellen tussen de moderme fysica en oosterse mystiek)
(Kosmos / Z&K Uitgevers)
ISBN 9021533936
uitgave uit 1998
331 pp paperback grootformaat
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

De fysica van de twintigste eeuw heeft zichtbaar gemaakt, dat de visie van de mystici op de wereld weliswaar niet zo veel zegt over de wetenschap en techniek op menselijke schaal, maar uiterst werkzaam is op atomair en subatomair niveau.
In dit klassieke werk slaat Capra een brug tussen de moderne westerse fysica en de oosterse mystiek. Op boeiende en begrijpelijke wijze geeft hij ons een kijkje in de keuken van de fysica en zet daar tegenover zijn inzichten in de oosterse mystiek. Het blijkt dat de twee benaderingen verschillend zijn, maar gaandeweg realiseren we ons dat er frappante overeenkomsten zijn. Na het lezen van De tao van fysica zullen we wetenschap en mystiek in een nieuw licht zien. Want nu weten we: de wetenschap heeft de mystiek niet nodig en de mystiek de wetenschap niet; maar de mens heeft beide nodig.Recensie(s)Het boek, geschreven door een fysicus, bestaat uit drie delen. Het eerste deel geeft een korte beschrijving van de moderne natuurkunde. Capra trekt hieruit de conclusie, dat de fysica de wereld dynamisch opvat en de waarnemer altijd onlosmakelijk op deze wereld betrokken acht. Het tweede deel geeft een summier overzicht van de Oosterse mystiek. In het derde deel worden de overeenkomsten tussen de Westerse fysica en de Oosterse mystiek onderzocht. Capra ziet beide als pogingen de mysteries van het leven te ontraadselen. Beide zijn waardevol, geen kan een volledig beeld geven van de wereld, ze vullen elkaar (hopelijk) wel aan. Capra gaat in dit boek in het vinden van overeenkomsten verder dan het zeer vergelijkbare 'De Dansende Woe-Li Meesters' door G. Zukav.

Prijs €9,50 (verzendkosten €4,35)
GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VANAF €20,- ! !
Mariposa Boeken - Meer dan 7000 Advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)