Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

Informatie-uitwisseling in crisis? - Duthler Associates

Prijs: € 6,-

287 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Hardcover met leeslint, uitgave 2012, 153 blz. Boek is in goede en nette staat. Verzendkosten Nederland (3,90 euro) zijn voor de koper.(Verzendkosten België 6,50 euro)

 

De onderhandelaars in het Catshuis kwamen er niet uit. Er was niet tot een gezamenlijk antwoord op de crisis te komen. Natuurlijk hadden alle partijen het belang voor ogen van werkgelegenheid, herstel van de overheidsfinanciën en het behoud van het vertrouwen van de financiële markten. Maar hoe, tegen welke kosten en wanneer, daarover werd men het niet eens. Nieuwe verkiezingen werden dus uitgeschreven. Het is heel mooi dat de 'Kunduz-coalitie' wel tot een akkoord heeft kunnen komen. Tijdens de komende verkiezingen zullen heftige debatten worden gevoerd over waar en hoe de begrotingstekorten moeten worden teruggedrongen en hoe belangrijke maatschappelijke vraagstukken moeten worden opgelost.
Er zijn oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken denkbaar waarover nauwelijks debatten gevoerd hoeven te worden, althans waarvoor geen ideologische en politieke tegenstellingen hoeven te worden overbrugd. Eén van die oplossingen ligt in het slim en efficiënt organiseren van informatie-uitwisseling en informatiedeling. Dat kan door gebruik te maken van gemeenschappelijke definities van begrippen, die zo nodig beheerd worden door 'trust centers'. Hierdoor gaat de kwaliteit van gegevens omhoog en kunnen dezelfde gegevens door meerdere partijen gebruikt worden. Zo kunnen belangrijke kostenbesparingen worden gerealiseerd. Kostenbesparingen voor ondernemers, voor de overheid en zelfs voor banken maar bovenal voor de maatschappij als geheel. Kostenbesparingen die in deze tijden broodnodig zijn.
Het op deze manier slim en efficiënt organiseren van informatie-uitwisseling en informatiedeling kan soms ook een voorwaarde zijn voor het mogen delen van informatie. Wettelijke regels rond privacybescherming en informatiebeveiliging stellen immers voorwaarden aan de wijze waarop informatie kan worden uitgewisseld en gedeeld. Twee vliegen worden dan in de ene spreekwoordelijke klap gevangen: het slim en efficiënt organiseren levert dan zowel belangrijke kostenbesparingen op als mogelijkheden om gegevens daadwerkelijk tussen verschillende partijen te delen. Op 6 juni 2012 heeft Duthler Associates een symposium georganiseerd waarin dit thema centraal stond. Ter ondersteuning hiervan hebben de mensen van Duthler Associates artikelen geschreven, die in dit boek zijn gebundeld. De artikelen zijn geschreven vanuit verschillende invalshoeken en disciplines en beslaan een breed scala aan concrete toepassingsgebieden.

 

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)