Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Bzzlletin 253 - Leon de Winter

Prijs: € 4,-

236 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave 1998, 78 blz. Met zwart/wit foto's. Tijdschrift is in goede staat. Verzendkosten Nederland (4 euro) zijn voor de koper.

Het literair tijdschrift Bzzlletin besteedde haar tweehonderdrieënvijftigste nummer aan de schrijver en filmer Leon de Winter. Na een interview met hem vinden we een kort verhaaltje van de schrijver zelf over moeder (uit: "'s Hertogenbosch"). Vervolgens gaan acht artikelen over het werk van De Winter. Eerst komt A. H. den Boef aan het woord. Hij legt uit hoe hij -bij wijze van uitzondering- toch het realisme van De Winter uiterst spannend vindt en waarom. Het tweede artikel van A. Storm gaat over "Is Leon de Winter de schaamte voorbij ?". Dat is een oppervlakkige, slecht onderbouwde kritiek op het "open einde" in De Winters boeken. E. Vissers gaat in op de receptie van de schrijver in Vlaanderen. Vervolgens beschrijft Ron Elshout de schrijver als personage. J. van Groningen geeft een aardige analyse van "Hoffman's honger". Aardig, vooral als afwisseling, is Jules Croiset's lofrede op de schrijver. En even verder in het boekje een concepttekst van De Winter met verbeteringen. De twee beste bijdragen zijn voor het laatst bewaard. De eerste van H. Dekkers over ironie in film en literatuur, de tweede van R. Levy over de joodse identiteit. (Biblion recensie)

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro (pakketpost). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties


Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)