Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Bzzlletin 255 - Nedederlandse literatuur in Suriname en op de Antillen

Prijs: € 3,-

246 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave 1998, 80 blz. Tijdschrift is in goede staat. Verzendkosten Nederland (4 euro) zijn voor de koper.

De afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën 135 jaar geleden vormde voor diverse uitgevers en tijdschriften aanleiding aandacht te besteden aan literatuur uit Suriname en de Antillen. In dit themanummer van Bzzlletin bespreken enkele deskundigen in overzichtsartikelen wat er recent gepubliceerd is door schrijvers afkomstig uit beide landen. Aart G. Broek schetst het literaire klimaat en de geïsoleerde positie van Antilliaanse auteurs die in het Nederlands schrijven. Michiel van Kempen introduceert de in Suriname geboren dichter Bernardo Ashetu. Els Moor bespreekt de debuutroman van Michiel van Kempen. Astrid Roemer's trilogie wordt besproken door August Hans den Boef. Tip Marugg en Boeli van Leeuwen krijgen ruim aandacht. Kortom een vrij gedegen opzet om inzicht te verwerven in wat de laatste tijd werd geschreven door auteurs die zich met Suriname bezighouden en anderen die nog op de Antillen wonen. Het was aardiger geweest om de rol van de slavernij in de literatuur wat explicieter te behandelen en een beetje af te wijken van de gebaande paden. Niettemin wordt iemand die zich snel wil oriënteren op actuele Nederlandse literatuur uit Suriname en de Antillen op zijn wenken bediend. (Biblion recensie)

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro (pakketpost). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties


Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)