Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Bzzlletin 277 - Middeleeuwen nu

Prijs: € 4,-

54 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave april 2001, 128 blz. Met zwart/wit foto's en afbeeldingen. Tijdschrift is in goede staat. Verzendkosten Nederland (4 euro) zijn voor de koper.

Dit interessante nummer van Bzzlletin gaat vooral over de paradoxale situatie dat de Middeleeuwen enerzijds heden ten dage bijzonder in de belangstelling staan en anderzijds in het onderwijs amper meer aan bod komen. Over het eerste schrijven Yves van Kempen ('Altijd de Middeleeuwen') en Joris van Groningen ('Lekker vies en veel vreten, zuipen en rondparen in de blubber. Het succesverhaal van de Middeleeuwen'), over het tweede Ron Elshout ('Toekomst voor de Middeleeuwen? Opkomst en ondergang van het onderwijs in de middeleeuwse literatuur') aan de hand van het recente proefschrift van Hubert Slings 'Toekomst voor de Middeleeuwen. Middelnederlandse literatuur in het voortgezet onderwijs'*. Rein Bloem behandelt wat liederen van enkele middeleeuwse troubadours, Olaf Zwetsloot vergelijkt middeleeuwse liedcultuur met hedendaagse dichter/zangers, Ludo Jongen heeft het over de verfilming van werken die middeleeuwse stof behandelen en Willem Kuiper laat zien dat de computer gebruikt kan worden bij de bestudering van middeleeuwse teksten. Dan zijn er nog artikelen over het schrijven van historische romans (Jacques Kruithof en Henry Sepers), over Chateaubriand en de romantische Middeleeuwen (Ronald van Kesteren) en over het gebruik van perspectief in de beeldende kunst (Esther Polak). (Biblion recensie)

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro (pakketpost). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties


Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)