Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

KIJK 1986 september - Populair Wetenschappelijk Maandblad.

Prijs: € 2,30

68 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

KIJK 1986 september - Populair Wetenschappelijk Maandblad. 73 pagina's, in prima staat.

4. De wetenschap haalt het paard van stal. Uit gedragsonderzoek bij paarden blijkt dat stalondeugden het gevolg zijn van onjuiste huisvesting en behandeling.
12. Wie niet presteert, wordt gecastreerd. Het Nederlandse paard staat internationaal hoog aangeschreven. Dat is het resultaat van een zeer strenge selectie van fokdieren.
16. Hoe lang duurt de schrik van Tsjernobyl? Tsjernobyl is de ergste ramp met een kerncentrale tot nu toe. Welke lessen kunnen we uit het Russische drama trekken?
22. Het medicijn voor een ongelukkige koning. Middeleeuwse vorsten waren zuinig op een goede hofnar, want hun huiszot was meer dan een gewone grappenmaker.
26. Ze vielen als bommen uit de hemel. Hagelbuien veroorzaken elk jaar voor miljarden schade, vooral in de landbouw. Hoe ontstaat hagel en is er wat tegen te doen?
30. Het belang van een fraaie buitenkant. Technische perfectie maakt een auto nog niet bij voorbaat tot een succes. Ook het uiterlijk moet aanspreken.
34. De werkelijkheid van een onmogelijke figuur. Een gesprek met Bruno Ernst, schrijver van meer dan 220 boeken, over zonnewijzers en het kijken naar onmogelijke figuren.
38. Achter het stuur: Renault 5 GT Turbo.
39. Engelse dame hielp Siberiche lepralijders. Kate Marsden trok in de vorige eeuw dwars door Siberië om met eigen ogen het lot van lepralijders te aanschouwen.
50. Een arm voor de Bèta-computer deel 4.
56. Langzaam maar zeker kwam de mens overeind. In de loop van de evolutie moet een aapachtig wezen rechtop zijn gaan lopen. Wat was het oorspronkelijk nut daarvan?
60. Elke veer is een pronkstuk. Veren dienen niet alleen om te vliegen, ze hebben nog tal van andere functies die voor een vogel van levensbelang zijn.
66. Uitvinders zoeken bescherming. Grote bedrijven zijn er als de kippen bij om voor een commercieel interessante vinding het alleenrecht op te eisen.
70. Betere rails voor snellere treinen. Op de rails die tegenwoordig worden geproduceerd kunnen treinen zelf met een snelheid van 350 km/h veilig rijden.
39 Anno 42 Etcetera 43 Binair 44 Formule 45 Puzl 45 Pardon 46 Onderzoek 50 Bèta 53 Duel 54 Zenit.

Verzendkosten binnen Nederland volgens tarief PostNL: voor rekening koper.
Verpakkingskosten:
Brievenbuspost: € 0,15. Pakketpost: € 0,30
(Buitenland: In verband met hogere verzendkosten: vraag eerst opgave totale kosten)
Geldig indien in één keer besteld:
Bestel voor € 30,00 aan artikelen en ontvang 10% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Bestel voor € 50,00 aan artikelen en ontvang 15% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Verzending na ontvangst van de kosten op ING-bankrekening t.n.v. W.L. van Pelt te Drachten.
Geef per eigen email het postadres op waarheen het bestelde moet worden gezonden.
Kan ook worden afgehaald, mits na telefonische afspraak.
BKD63-22x28.5x0.7-216

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Drachten
(Friesland, Nederland)
Tel: 0512-525183

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)