Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Verklarend woordenboek van de familienamen in Belgie en Noord-Frankrijk

Prijs: € 30,-

651 keer bekeken • Status: Actief

Verklarend woordenboek van de familienamen in Belgie en Noord-Frankrijk

1993

Auteur: Frans Debrabandere
Uitgever: Gemeentekrediet

813

17x24x5 cm

Harde kaft, boek zelf gelamineerd deze komt los aan de rand, tekst ingekleefd op schutblad waardoor het blad gebobbeld is, uit bib. met rugnr. stempels, cijfers en stickers

 

Het woordenboek van de familienamen van de bekende naamkundige dr. Frans Debrabandere telt meer dan 150.000 familienamen. Het verklaart niet alleen Nederlandse en Vlaamse namen, maar ook Waalse, Picardische, Duitse. De historische contacten en migratiebewegingen uit en naar deze landen en streken brengen met zich mee dat vele namen achter hun Nederlandse of Romaanse voorkomen een heel andere herkomst verbergen.

Door zo veel mogelijk terug te gaan tot de middeleeuwse vorm van de namen, heeft de auteur het geheim van talrijke misleidende of raadselachtige geslachtsnamen kunnen ontsluieren.

In het woordenboek wordt elke familienaam bondig verklaard en waar mogelijk met oude, historische bewijsplaatsen geïllustreerd, waaruit vaak de verklaring en meestal de bakermat afgelezen kan worden. Ten slotte wordt naar publicaties over de bedoelde naam verwezen.

Ten behoeve van anderstaligen zijn alle afkortingen en vaktermen ook in het Frans, Duits en Engels vertaald en verklaard, zodat dit monumentale standaardwerk ook voor hen bruikbaar is.

In 1993 verscheen dit woordenboek van de familienamen voor het eerst in twee luxebanden. Al vijf jaar is het niet meer leverbaar. Deze nieuwe editie is geactualiseerd en uitgebreid en verschijnt in één handzame band.

1 BOEK VAN A TOT K dus het eerste deel

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
3 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Gent
(Oost-Vlaanderen, België)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)