Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Van preventie tot straf (Vaardigheden bij jongeren)

Prijs: € 5,-

316 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave 1999, 323 blz. Isbn: 9789026516078. Hoeken kaft 'gekneusd'; verder in goede staat. Verzendkosten Nederland (4,10 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 8 euro)[Z1]

Agressie en (seksueel) geweld onder jongeren nemen onrustbarend toe. Weliswaar komt nog steeds een vrij kleine groep in aanraking met de politie en justitie, maar de ernst van de delicten stijgt. Naast de meer 'klassieke' middelen als Stop- en Halt-projecten of geldboetes worden er sinds een aantal jaren sociale vaardigheidstrainingen voor deze vergrijpen ingezet. In dit boek komen vragen aan de orde als: hebben dergelijke sociale vaardigheidstrainingen ook daadwerkelijk effect? Voor welk soort vergrijpen zijn zij wel of juist niet geschikt? Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Wat kan in preventieve zin gedaan worden, via bijvoorbeeld beïnvloeding van de ouders van deze jongeren? Bestaan er ook juridische middelen om het volgen van zogenaamde opvoedingscursussen af te dwingen? Of moeten vooral de scholen in het voortgezet (en basis) onderwijs meer ingeschakeld worden? Het boek is bedoeld voor jeugd-, school- en forensisch-psychologen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychiaters, maatschappelijk werkers en schooldecanen. Maar ook voor hen die in meer formeel-juridische zin met deze problematiek te maken hebben, zoals medewerkers van de kinder- en zedenpolitie, gezinsvoogdij-instellingen en de raad voor de kinderbescherming, (jeugd)officieren van justitie, advocaten en kinderrechters.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten (België 8 euro). Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro = pakketpost (België 9,50 euro - max. 1 kg). Max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties


Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)