Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Hans Malschaert - Basisboek opvoeding

Prijs: € 2,-

1.016 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

De vele voorbeelden, krantenberichtjes en kadertekstjes in dit boek maken duidelijk dat in onze tijd opvoeding niet meer alleen een taak van de ouders is, en dat de professionele opvoeders (leerkrachten, social workers, politie en justitie) in toenemende mate om hulp wordt gevraagd wanneer ouders in hun opvoedende taak dreigen vast te lopen.

Dit boek neemt deze praktijk van opvoeding als uitgangspunt. Aan de hand van een veelvoud aan vragen, opdrachten en discussie-onderwerpn wordt van de student gevraagd actief met de praktijk van opvoeding bezig te gaan om zodoende een concreet beeld te krijgen van de verschillende aspecten die daarin een rol spelen.Aan de wijze waarop ouders en professionele opvoeders invulling geven aan hun opvoedkundige taken, liggen, bewust of onbewust, specifieke theoretische principes ten grondslag. Om die duidelijk te maken wordt in dit boek een aantal belangrijke pedagogische stromingen beschreven. De gebruiker gaat deze kennis vervolgens toepassen in enkele uitgebreide cases die representatief zijn voor de huidige opvoedingspraktijk. Hoewel in het boek het "pedagogisch handelen" centraal staat, zijn veel van de behandelde onderwerpen en praktijksituaties ook toepasbaar op de "agogiek".

In de vierde druk is de tekst beperkt geactualiseerd en is, op verzoek van gebruikers, een index opgenomen achterin het boek, waarmee de gebruiksvriendelijkheid wordt verbeterd.

Basisboek opvoeding verscheen voorheen onder de titel Werkboek opvoeding.

 

Verzendkosten E.3,50. Let op: afgeschreven bibliotheekboek.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Geertruidenberg
(Noord-Brabant, Nederland)
Tel: 0620229492

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)